Violinist in skladatelj Aleksander Guščin predstavlja klasično avtorsko glasbo v stilu Lounge / Neo-Classic. Avtorski program sestavljajo klasične skladbe za violino in klavir... ( več o tem ) Konec oktobra 2014 je izšel njegov prvi solo album Call of the depths. Nekaj skladb z albuma lahko slišite tukaj

Do konca leta se pripravlja novi album. Nekaj materiala je že posnetega, nekaj še v nastajanju...

 


Klemen Markelj

 

 

 

Kontakt:

e-mail: kud_rustika@hotmail.com

Aleksander Guščin
gsm: 031 244 567

Irina Guščina
gsm: 041 276 124

irinkaguscina@yandex.ru

 

KUD RUSTIKA - Irina in Aleksander Guščin, diplomirana umetnika priznane ruske šole. Doma sta iz Samare, mesta, ležečega ob Volgi v osrednjem delu evropske Rusije.

Oba sta sodelovala v številnih projektih, sta nastopala pod imenom
IRA ROMA več kot osemnajst let. Prvotno je bil njun glasbeni repertoar sestavljen iz ruskih in ciganskih pesmi (Ruske in ciganske: založba Helidon, 1994), od leta 1999 pa se intenzivno ukvarjata z obujanjem staroslovanske folklore (Diva-Dodola, 2001. Neo Folk. Skupaj z slovenskimi glasbeniki). V osemnajstih letih sta imela številne nastope (na festivalih LENT, TRNFEST, CARNIOLA, Poletnih kulturnih prireditvah po celi Sloveniji; v oddajah na Radio in TV). Junija 2008 sta se predstavila na festivalu La Vie en Rose v Cankarjevem domu v Ljubljani ( video )


The Blue Marble:
Klemen Markelj - bobni, tolkala
Aleksander Guščin - klavir, violina, kitara
Urban Medič - bas kitara


The Blue Marble - "Hi I am from Planet Earth"

Klemen Markelj: "To je projekt avtorske instrumentalne glasbe. Rad bi izpostavil glasbene elemente iz celega sveta. Fuzija etno glasbe, jazza, funka, rocka, neparnih ritmov in poliritmov. Neparni ritmi in poliritimi so moja strast in tega je tu zelo veliko. Inštrumenti so akustična kitara, violina, bas kitara, bobni, tolkala. Glasba je v fazi ustvarjanja in snemanja... Sporočilo "Hi, I am from planet Earth" predstavlja nas zemljane, da ne glede na to kateri jezik govorimo, kakšne barve smo, ... prihajamo iz istega planeta, in glasba je zagotovo univerzalni jezik, brez meja! Tudi ime The Blue Marble je ime znane fotografije Zemlje, ki jo je posnela Nasina posadka Apollo 17 leta 1972."


Irina Guščina


Pevka, glasbenica, vodja projekta v Ira Roma
   

Vodja projekta, glasbenica, pevka - KD Talisman

Pevka, glasbenica, vodja delavnic - KD Rustika

 

 

Naši prijatelji:

 

Mednarodni Klub slovanskih rojakov RUSLO
   
Ruski center znanosti in kuture
   
Vesela dRuščina
   

 

Glasba / video / slideshow:


Antorino mix

Antorino- Fortuna


Antorino - Untertanz


Diva-Dodola - Uspavanka


Ira Roma - ZimuškaDiva-Dodola - Vrba

 

 
Vse pravice pridržane © 2018