RUSKI ŠANSON

IRA ROMA

Irina Guščina / vokal, kitara
Aleksander Guščin / violina, vokal
Uroš Rakovec / kitara, mandolina

priredbe / IRA ROMA

Skupina se predstavlja z zanimivim repertoarjem originalnih skladb, ki jih odlično dopolnjujejo novi aranžmaji. Gre namreč za alternativen projekt na osnovi tipične meščanske glasbe (Ruski šanson 19. - 20. stoletja)*.

* Preberite si več o tem

 

 
 

Irina in Aleksander Guščin, diplomirana umetnika priznane ruske šole. Doma sta iz Samare, mesta, ležečega ob Volgi v osrednjem delu evropske Rusije.

Oba sta sodelovala v številnih projektih, duet Irina in Aleksander Guščin nastopa pod imenom IRA ROMA že več kot 18 let. V osemnajstih letih sta imela številne nastope (na festivalih LENT, TRNFEST, CARNIOLA, Poletnih kulturnih prireditvah po celi Sloveniji; v oddajah na Radio in TV). Junija 2008 sta se predstavila na festivalu La Vie en Rose v Cankarjevem domu v Ljubljani ( video )

Irina je diplomirala iz študija režije na Akademiji umetnosti, zato morda ni presenetljivo, da je njena umetnost pod velikim vplivom gledališča in plesa.
 
 

 

 

Uroš Rakovec. Po srednji glasbeni šoli je študij kitare nadaljeval na Berklee College of Music v Bostonu ter diplomiral na glasbenem konservatoriju v Celovcu.

Že dobro desetletje je dejaven kot svobodni umetnik, sodeluje z mnogimi vidnimi domačimi in tujimi glasbeniki, ustvarja glasbo za gledališče, film in televizijo. Uroš Rakovec slovi doma in v tujini po svoji izredni muzikalnosti. Je tehnično odličen in iznajdljiv glasbenik s prefinjenim občutkom za improvizacijo.
 
 
 
   
 
Vse pravice pridržane © 2012