Antorino mix

Medieval crossover

ANTORINO

 
Irina Guščina / lutnja, vokal
Aleksander Guščin / violina, žalejka, lutnja
Klemen Markelj /bobni

ANTORINO je novi glasbeni art projekt pod okriljem Kulturno-umetniškega društva Rustika. Glasba skupine temelji na evropski tradiciji 11. - 14. stoletja. Tovrstno glasbo, ki je sicer dobro poznana v ozkem krogu ljudi, vešči muzikantje skušajo na povsem samosvoj način čimbolj približati najširšemu občinstvu. Gre predvsem za razvoj te glasbene zvrsti v duhu našega časa, saj poleg tradicionalne glasbe v repertoar so vključili tudi več avtorskih skladb (kot na primer pesmi Omnia Sol Temperat, Fortuna na besedila iz Carmina Burana, ter več instrumentalnih skladb).

Trio vodi instrumentalist Aleksander Guščin. Njegove glasbene korenine so v ruski tradiciji, toda na njegovo izjemno individualno igranje violine so vplivale tudi izkušnje, ki si jih je nabral v tujini, predvsem na Danskem in v Franciji. Skupaj z Irino Guščin sta začela nastopati pred osemnajstimi leti. Irina je diplomirala iz študija režije na Akademiji umetnosti, zato morda ni presenetljivo, da je njena umetnost pod velikim vplivom gledališča in plesa.

17.6.2005 Program je bil prvič predstavljen na festivalu Krka 2005: www.festivalkrka.si

V sodelovanju z tolkalistom Rokom Koritnikom so imeli številne nastope na srednjeveških prireditvah po celi Sloveniji. oglejte slike

Prvič v novi postavi 18.7. 2010 Antorino nastopila na srednjeveški prireditvi v Žužemberku ter 28.12 2010 v klubu Zlati zob v Ljubljani.

 

 

klemenmarkelj.com

Klemen Markelj profesionalni bobnar, instrumentalist in pedagog. Svojo glasbeno pot je začel v osnovni šoli z igranjem kitare. Kasneje je kitaro zamenjal za bobne, se učil pri Alešu Rendli ter na nižji glasbeni šoli. Leta 2009 je študiral na Los Angeles Music Academy College of Music pri odličnih mentorjih: Joe Porcaro, Ralph Humphrey, Dave Beyer, Gary Ferguson, Tony Inzalaco, Michael Packer, Dave Pozzi. Do sedaj je sodeloval v številnih slovenskih in mednarodnih projektih na odru in v studiu.

 
 

 

Skoraj 6 let po nastanku zasedbe Antorino, oz. 1 leto po vrnitvi skupine v novi postavi je izšel novi album z naslovom Medieval Crossover.

Seznam posnetih v studiu skladb:

 1. Circulaire (A. Gushchin)
 2. Ballad (A. Gushchin, I. Gushchina – unknown author)
 3. Retourner (trad., XIII. cent. – I. Gushchina)
 4. Fulget Dies Celebris (trad., XII. cent.)
 5. Contre Le Courant (A. Gushchin)
 6. Fortuna (A. Gushchin, I. Gushchina – Carmina Burana)
 7. Untertanz (trad., XII. cent.)
 8. Avant Le Combat (A. Gushchin)
 9. Salladin (A. Gushchin)
 10. Chanconeta (trad., XIV. cent.)
 11. Tempus Est Iocundum (Carmina Burana)
 12. Reflections (A. Gushchin)
 13. Croisement (A. Gushchin)
 14. A Que Por (A. Gushchin)
 15. Omnia Sol Temperat (A. Gushchin, I. Gushchina – Carmina Burana)

mp3

 
 
   
Album "Medieval Crossover" je izšel leta 2011. Projekt je zaključen.
 

 

 
Recenzija albuma na RockLine.Si
 
 
Vse pravice pridržane © 2014